Fem nyttige råd til deg som vil tjene penger på nett

Fem nyttige råd til deg som vil tjene penger på nett

Mange drømmer om å tjene mye penger på nett. Tanken på å være selvstendig næringsdrivende virker tross alt utrolig befriende. Mange lar seg friste av å reise rundt i verden samtidig som pengene ruller inn på konto hver eneste måned. Men det er ikke lett å tjene seg rik på nettet. Noen lykkes, men svært mange mislykkes.

I denne artikkelen gir vi fem gode tips til deg som drømmer om å tjene penger på nett.

#1: ”Learning by doing – not by reading”

Det er aldri dumt å lese seg opp på ny kunnskap. Problemet er at internett er fylt med artikler fra folk som har kommersielle motiv. Dette finner du kjapt ut av når du bruker Google til å søke på fraser som:

– ”Hvordan kan jeg tjene penger på nett?”
– ”Er det vanskelig å tjene penger via internett?”
– ”Hvordan kan jeg tjene penger på bloggen min?”

Det som ofte ser ut som gode råd er veldig ofte det motsatte. Med andre ord: det er utrolig vanskelig å finne objektiv veiledning. Du vil ofte havne på nettsider som selger e-bøker, nettbaserte kurs, selskaper som vil lage en nettside for deg (mot betaling) eller til og med nettspill/kasino.

Du skal ikke regne med å få veldig mye hjelp til å starte businessen din. Med mindre du selvfølgelig vet hvor du skal lete. Webforumet.no er et veldig godt sted å finne informasjon om hvordan man skaper salg på nett.

#2: Tenk at du skal skape en nyttig tjeneste eller produkt

I internettets yngre dager trengte man ikke skape særlig verdi for å tjene penger. Søkemotorenes algoritmer var ikke godt nok utviklet, og det var lett å få trafikk gjennom ”skitne triks”. Sånn er det ikke lengre.

Dette er eksempler på produkter eller plattformer som ofte lykkes:

– Et nisjenettsted med utrolig nyttig informasjon. Det er viktig at nettsiden har artikler med gode kildehenvisninger samt et godt brukergrensesnitt.

– En software som gjør folks hverdag lettere. Her er det et veldig stort spenn i hva man kan utvikle og tilby. For eksempel kan det være en app som fungerer både til Apple og Android. Eventuelt kan man utvikle et WordPress-plugin som gjør det lettere å lage gode nettsider.

– Den mest populære modellen er å lage en nettbutikk med importerte produkter. I Norge har man en høy BNP, noe som gjør at betalingsvilligheten er høy for veldig mange produkter. Det kan du utnytte ved å importere og selge varer fra lavkostland.

Uavhengig av hvilken retning du ønsker å gå, så er det viktig at du kan levere tjenester/produkter av høy kvalitet til en fornuftig pris.

#3: Det tar tid å skape resultater – vær tålmodig

Vi har allerede slått fast at det ikke er lett å tjene penger på nett. Og du skal heller ikke tro at suksess blir skapt over natten. Mange har en drøm om at produktet sitt skal ”gå viralt” og selge for mange millioner. Det kommer ikke til å skje.

Du skal få noen tall å tygge på.

Det tar rundt 35 uker før en artikkel har mulighet til å nå sin høyeste rangering i Googles søkemotor. Hvis du har tenkt å selge produktene dine på Amazon, så kan du måtte vente et par måneder før du ser noe salg. Og det kan ta enda lengre tid hvis du setter opp din egen nettbutikk på ditt eget domene.

Hvor mange dør ut – og hvor mange overlever?

Statistikk viser at rundt 90 % av alle internett-selskaper gir seg i løpet av de fire første månedene. Det er et resultat av at mange grundere har urealistiske forventninger til trafikk og inntjening.

#4: Hold deg til ett enkelt prosjekt

Det kan fort skje at du begynner å se resultater etter noen måneder med hardt arbeid. Den største feilen du kan gjøre er å tenke at du skal starte et helt nytt prosjekt for å skape flere inntektskilder. Et nettbutikk, nettsted eller blogg vil alltid trenge å bli optimalisert eller vedlikeholdt.

Mange tror at det å tjene penger på nettet handler om å sette opp en butikk, få litt trafikk/salg og la den passive inntekten strømme inn resten av livet. Sånn fungerer det ikke. Du bør i aller høyeste grad holde deg til ett enkelt prosjekt såfremt det er mulig med videre vekst i din nisje.

#5: Invester penger i prosjektet ditt

Du kan komme et godt stykke med naturlig trafikk. Hvis du lager godt innhold på en brukervennlig plattform vil leserne/kundene etter hvert komme. Men det tar utrolig lang tid. Alternativet er å bruke noen få kroner på annonsering. Det er en utmerket måte å få testet om produktet ditt faktisk holder mål.

Dette er noe av det pengene kan gå til:

– Domene- og serverkostnader.

– Annonsering på sosiale medier. Det vil kunne gi økt følger-skare, men også resultere i salg.

– Kjøp av omtale på andre nettsider.

– Investere i et solid varelager. Produktene i seg selv kan koste en del penger. Det vil også koste deg en del å få varene sendt til Norge.

Du kan også promotere meglere

En annen mulighet som mange overser er muligheten til å liste opp lånemeglere på siden sin. Lånemeglere er selskap som promoterer forbrukslån uten krav til sikkerhet, uten at de egentlig er en bank.

Lån uten penger som privatperson

Det har blitt mye lettere å låne ut penger som privatperson, takket være folkefinansiering. Her kan du skyte inn penger som lånes ut til privatpersoner.

Renten er ikke veldig høy, men du kan forvente en realavkastning et sted mellom 5 og 6% hvert år, etter mislighold.

Krever arbeid (vanskelig vei)

Det er ganske vanskelig. Salg av tjenester og varer på internett har allerede foregått i mer enn 20 år. Konkurransen tilspisser seg for hver dag som går, og flere store bedrifter investerer tungt i nettbutikkene sine.

Allikevel er det ikke umulig å ta en del av markedet. Du trenger riktignok en god plan, en viss investering samt en god porsjon tålmodighet.