Hvordan kan man låne penger til fiskeutstyr?

Hvordan kan man låne penger til fiskeutstyr?

Fuglekvitter, lukten av granbar og sene kvelder rundt bålet. Lange dager ute i norsk natur er godt for sjel og kropp.

Fisking er en hobby som i flere år har vært populær blant nordmenn. Det er også en hobby hvor det gjelder å ha godt utstyr for å få den beste opplevelsen.

Nymotens fiskeutstyr er veldig dyrt. Og hvis du ikke allerede har oppsparte midler, så blir du nødt til å skaffe deg et lån uten sikkerhet for å finansiere utstyret. Det beste lånet for fisking er det vi kaller for et fritidslån, men det finnes også andre muligheter du kan benytte deg av.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan låne penger til fiskeutstyr ved hjelp av et fritidslån eller andre metoder.

Før du låner penger: hva slags fiskeutstyr ser du etter?

Det er flere ting som avgjør hvilket utstyr du bør kjøpe.

Her er en liste over ting du bør tenke på:

– Skal du fiske i ferskvann eller saltvann?

– Fluefiske?

– Har du båt tilgjengelig?

I så fall kan du gjøre ting veldig enkelt ved å kjøpe en fiskeharpe som du trekker langs båten.

– Hvis du ikke har båt tilgjengelig, har du tenkt til å leie båt?

– Skal du utelukkende fiske i elver?

– Har du tenkt til å overnatte ute i skog og mark?

I så fall trenger du overnattingsutstyr som telt og primus.

Det finnes utrolig mange måter å fiske på. Du er nødt til å være helt klar på hvilket type utstyr du skal ha før du søker finansiering.

Hvordan skaffe lån?

Norske banker tilbyr kun ett type lån som kan finansiere hobbyprosjekter: forbrukslån. Å låne penger uten sikkerhet kan være dyrt, så pass deg før du tar en slik beslutning.

Fordelen med dette lånet ligger strengt tatt i selve ordet – man kan forbruke pengene på nøyaktig det man vil.

I tillegg kan du selv velge hvor lang tid du vil bruke på å nedbetale lånet. Vær oppmerksom på at desto kortere nedbetalingstid du bruker, desto lavere rentekostnader vil du måtte betale.

Fiskeutstyr er et klassisk eksempel på noe man trenger litt ekstra penger til, og da kan forbrukslån være løsningen.

Sannsynligheten for å få et fritidslån?

Det kommer helt an på låntakerens utgangspunkt. Når det gjelder et fritidslån kan du lese mer om temaet på Handelsbankens hjemmeside.

Bemerk vennligst at fritidslån ikke gis til alle som søker. Det er faktisk en del strenge regler for å få det innvilget. Mange butikker tilbyr i dag finansiering av fiskerutstyr, der Klarna er et populært valg.

Blant annet skal du være fri for betalingsanmerkninger. I tillegg skal du kunne vise til en fast og stabil inntekt over en viss periode.

Det koster deg riktignok ingenting å søke, og du er ikke bundet til et lån før du signerer lånepapirene.

Kan man se på fisking som en investering?

Nei, det ville bli vanskelig å argumentere for. ”Hobbyfiske” er først og fremst en underholdende aktivitet. Til tross for at man fanger fisk til et måltid eller to, så vil man som regel alltid gå i minus.

Organisert fiske med profesjonelt utstyr er noe annet. Det er ingen tvil om at det finnes fiskere langs norskekysten som tjener veldig mye penger. Men det er alltid etablerte bedrifter som har investert flere hundre tusen kroner i profesjonelt utstyr.

Hva har du lært av denne artikkelen?

Først blir du nødt til å finne ut hvilket utstyr du skal kjøpe. Det resulterer i et budsjett.

Nå vet du hvor mye penger du har behov for. Neste steg vil være å gå til banken og søke om et forbrukslån. Det finnes mange norske banker som har digitale løsninger når det kommer til søk av lån. Og husk at du alltid kan søke hos flere banker på én gang.

Merk deg også at du neppe vil kunne få tilbake pengene gjennom hobbyen din. Fisking er en hobby på samme måte som andre utendørsaktiviteter. Med mindre du driver profesjonelt er det lite sannsynlig at du tjener noe som helst på fisketurene dine.